1. Колко често мога да използвам изкуствените сълзи УНИтиърс?

Нашата препоръка е да използвате изкуствените сълзи УНИтиърс по 1 капка във всяко око 2-3 пъти на ден. Но ако прецените, че е недостатъчно, можете да прилагате 1-2 капки на всеки час.

2. Колко дълго мога да използвам изкуствените сълзи УНИтиърс след отваряне?

Изкуствените сълзи УНИтиърс могат да се използват до 3 месеца след първото отваряне. Всяка кутия на УНИтиърс има място за вписване на датата на отваряне; така може да следите внимателно годността на продукта.

3. Подходящи ли са УНИтиърс за хора, които носят контактни лещи?

Да, тъй като не съдържа консерванти, УНИтиърс е подходящ за използване от хора с контактни лещи.

4. Как да разбера дали имам ‚сухо око‘ или водна/слъзна недостатъчност?

Точната диагностика може да бъде направена от специалист по офталмология, като се използват определени тестове като: тест за време на разрушаване на сълзата (TBUT) или тест на Ширмер.
Водната недостатъчност е по-често при възрастни хора, хора със синдром на Сьогрен и пациенти, които редовно приемат определени лекарства. Възможните симптоми са: усещане за песъчинки в очите, парене и дразнене и симптоми на сухота в очите, който често се появят вечер. Ако имате тези симптоми – УНИтиърс може да ви помогне.
При изпарителна сухота на очите симптомите се появяват по-често при младите хора, особено при тези, които прекарват много време пред екрани. Тези симптоми могат да се появят по всяко време през деня. Признаците варират от постоянното чувство на дискомфорт и раздразнения, болка в очите след гледане на телевизия или работа на компютър, понякога и до сълзене, което е следствие от недостатъчен липиден филм. Ако имате тези симптоми, препоръчваме продукти като ОКУхил С или Sensivit, които допринасят за образуването на липиден слой в слъзния филм.

5. Могат ли УНИтиърс да се използват с други капки за очи, които ползвам?

Да, УНИтиърс могат да се използва с други капки за очи и дори като допълнителна терапия към лечението на глаукома или след офталмологични операции. Необходимо е само да се изчакат поне 5 минути между 2те накапвания на капките за очи.

6. Може ли УНИтиърс да се използват като изкуствени сълзи за кучета?

Да, УНИтиърс могат да се използват като изкуствени сълзи за кучета и други домашни любимци, тъй като са капки за очи без консерванти и следователно са безопасни за употреба.

7. В менопауза съм и усещам, че очите ми са станали много сухи. Мога ли да използвам УНИтиърс?

Сухотата в очите по време на менопауза или след менопауза се среща при повече от 7% от жените. Жената в менопауза преминава през много хормонални промени, които също могат да окажат влияние върху производството на сълзотворен филм и следователно да причинят синдром на сухото око. УНИтиърс е добро средство срещу сухота в очите, тъй като активните съставки помагат, като задържат водата и създават защитен филм, който предотвратява изпаряването на сълзите, а оттам и усещането за сухота в очите.